Milovníci pizzy, zbystřete! V newyorské restauraci vyrábí druh, kde si kromě těch nejvybranějších surovin pochutnáte i na zlatu. Pro jeho koupi budete ale muset sáhnout hlouběji do kapsy. Vyjde vás totiž na více jak 50 tisíc korun.Pizzu má v nabídce jídel restaurace The Industry Kitchen a zájemci si ji musí objednat dva dny dopředu. K její výrobě je totiž potřeba těch nejexkluzivnějších surovin. Základem je těsto, kterému černou barvu dodává inkoust z olihně. Potřeno je stiltonským sýrem, speciálním sýrem plísňového typu z Anglie. Po zapečení je pizza obložena ztučnělými játry foie gras, plátky 24 karátového zlata a zlatými vločkami. Hotový pokrm je doplněn ještě o lanýže a kaviár z Kaspického moře a je posypán jedlými okvětními lístky. „Lidi jsou z pizzy v šoku, protože ještě nikdy neviděli tolik speciálních ingrediencí na jednom jídle. Je velmi drahá, ale také velmi chutná,“ říká šéfkuchař Braulio Bunay.